Blog

Fonák


A világ olyan, mint egy tükör. Néha görbe, néha homályos, néha fordított. Minél közelebb vagy valódi önmagadhoz, annál letisztultabb a (világ)képed. Annál világosabb számodra a trükkös, tükrös fordított világ. Hogy a következmény nem az ok. Hogy a tükörképtől remélni, hogy boldoggá tegyen éppolyan hiábavaló, mint elültetett magok nélkül aratásra várni. Az öröm, a derű magját először el kell ültetni magadban, hogy szárba szökkenjen, és a külvilágban is látható legyen a ter(e)m(t)és. Előbb önfeledtnek, vidámnak kell lenned, hogy a tükör is önfeledtséget, vidámságot tükrözzön vissza. Csak rajtad áll, hogy a körülményeid áldozata vagy a teremtője vagy!

Ha nem tetszik, amit a világ tükröz, nem a tükörképen tudsz változtatni, csak saját magadon. Bárhol is tartasz az úton, bármilyen képet is mutat a tükröd, ne tőle várd, hogy jobb kedved legyen! Tedd te a világot boldogabbá azáltal, hogy örömre hangolod magad! Még akkor is, amikor semmi okod rá, amikor éppen vihar dúl. Nem könnyű tomboló viharban táncolni, ha a pusztításra figyelsz. A kérdés az, hogy meglátod és elfogadod-e a nehézségek, akadályok mögött rejlő lehetőségeket, ajándékokat? Észreveszed-e az öröm forrásait? Ez csak akkor lehetséges, ha a jelenben vagy, és nem a múlton rágódsz, vagy a jövő miatt aggódsz.

A pillanat megélését segíti minden olyan tevékenység, amelyet szívvel-lélekkel végzel. A meditáció rövid pórázon tartja a gondolatokat. A jelenben maradsz, ha pár percig csak a légzésre figyelsz. A zene (például minden solfeggio frekvencia) felhangol, hatására átrendeződnek a sejtek, a vércseppek is táncra perdülnek. A természet közelsége - ahol az élet szépségeit tálcán kínálja a bolygó -, szintén lélekemelő. Mindez csak néhány mód az örömteli pillanatok megéléséhez.

Ha végképp nem segít semmi, hogy jobb kedvre derülj, gondolj a testedre! Több billió sejt összehangolt munkájának az eredménye, hogy létezel. Még itt vagy, de rajtad is múlik, hogy meddig. Tested egy csoda. Ha másért nem, ezért a csodáért tedd meg - akár erőfeszítések árán is -, hogy derűvel és hálával táplálod önmagad és ezáltal a világot!

Ne feledd, a tükörvilágba te hozod a fényt! Legyél az, aki előcsalogatja másokban a derűt, legyen bármilyen nehéz is az áttörés!