Blog

Belső zarándoklatom gyümölcsei prózahéjban

Mint hal a vízben


- Hal-adéktalanul kérem az áthelyezésemet! Nem bírom ezt a sok küzdelmet, harc az élelemért, harc az ellenségekkel.

- Látom, hogy vergődsz a harasztban. Nem csoda, ha úgy érzed, nem hal-adsz semerre. Azért vagyok, hogy segítsek.

- Napjaim csak a túlélésről szólnak. Ez nem az én természetem. Olyan környezetre vágyom, ahol biztonságban élhetek. Mint hal a vízben.

- Mint hal az akváriumban? Hal itt, hal-ott. Tudod-e, hogy ami a legtöbbet foglalkoztat, az a részeddé, életed részévé válik?

- Lehetséges.

- Akkor miért aggódsz folyton? Miért a gondok töltik ki a gondolataidat az élet szépségei helyett?

- Mégis mit kellene tennem? Szeretnék már megszabadulni a nehézségektől és egy kicsit fellélegezni.

- Újra elmondom: AMI A LEGTÖBBET FOGLALKOZTAT, ABBAN RÉSZESÜLSZ. Ha megállás nélkül a gondjaidra fókuszálsz, nemhogy megszabadulni nem tudsz tőlük, még tartóssá is teszed jelenlétüket az életedben. GONDTALAN AZ, AKI NEM AD TERET A GONDOKNAK. Persze ettől még akadhatnak az életében nehézségek, de nem problémának tekinti azokat, hanem izgalmas próbatételeknek, kihívásoknak.

- Nincs erőm a kihívásokhoz. Nyugodt és biztonságos életet szeretnék minél kevesebb megpróbáltatással.

- Egy hal nem választja az akváriumot, amikor az óceánban is lubickolhat! Eltékozolnád az életed és a lehetőségeidet?

- Már mondtam, belefáradtam a küzdelmekbe.

- Elképesztő ez az általános energiaválság! Nem győzöm hangsúlyozni, aki gondokkal van tele, nem marad hely benne az örömnek. Márpedig erőt az örömteli tevékenységek során nyerhetünk. Találd meg a helyed, foglalkozz azzal, ami lelkesít!

- Mégis hogyan szakítsak rá időt? Ki sem látszom a feladatokból!

- Még mindig ugyanaz a hal-andzsa. Vedd észre, elpocsékolod az energiádat! Tölthetnéd az idődet azzal is, amire elhivatottságot érzel. Gondolj csak bele: olyan tevékenységet végzel nap mint nap, amit élvezel. Igazán felemelő érzés! Nem fáradsz bele, mert hajt a lelkesedés. Nem azért teszed, hogy megélj, hanem azért, mert a küldetésed, mert ezáltal önmagad lehetsz, és erre inspirálsz másokat is. Közben a felmerülő akadályokat is könnyedén megoldod anélkül, hogy problémát csinálnál belőlük. Csak kezdd el! Gyere ki a harasztból, találd meg a helyed, és fordítsd az energiád szívbéli tevékenységekre!

- Te könnyen beszélsz! Neked szerencséd volt, azért úszol most a boldogságban.

- Nem szerencsének hívnám, inkább szeretetnek, hitnek és kitartásnak. Ám ne gondold, hogy könnyű és gyors út vezetett idáig! De meghoztam a döntést és kitartottam. Egy idő után aztán minden csodásan alakult, épp úgy, ahogy megálmodtam.

- Milyen döntést kellett meghoznod?

- Megengedtem magamnak, hogy önazonos életet éljek. Ezáltal nemcsak önmagam, hanem a környezetem is boldogabbá teszem.

- Tulajdonképpen mivel foglalkozol? Nem a HR-részleget vezeted?

- Én a tőkehalak őrangyala vagyok. Az a küldetésem, hogy segítsek rátalálni az erőforrásokra. Azon munkálkodok, hogy ne legyen több kifogás és akváriumélet. Neked is segítek, hogy meglásd magadban a tőkét, és kamatoztasd. Hiszen azért születtél, hogy teljes életet ÉLJ! Mint hal a vízben.