Blog

Választás


Ha egészséges, fénylő almát szeretnék a kertből, de az érettek között csak férgeset és rothadásnak indulót találok, nem tudok (jó) szívvel választani, legfeljebb ésszel. Ezért a kevésbé rosszat választom. A kukacos egész jónak tűnik, a háromnegyede egészséges. És ha elég éber vagyok, elkerülhetem, hogy magam is férgessé váljak. Talán jobb, mint a belülről rothadó, ami látszólag tökéletesnek tűnik, ám rövid időn belül rothadásnak indul minden a környezetében. Az éretlen alma szóba se jöhet, mert a döntés most időszerű és jövőt érintő. Így be kell érnem egy olyan választással, amivel elégedett nem leszek, inkább szomorú.

Valahogy így vagyok a politikával is, amikor választásra kerül a sor. Amióta választójogot kaptam, nem tudok jó szívvel dönteni. Talán a hitrendszerem miatt, amely azt sugallja: egy ország kormányzására olyan ember méltó, aki az ellenfelét emeli, nem pedig lehúzza vagy földbe döngöli. Akiről az embersége többet elárul, mint a programja. Ilyenkor szokták megkérdezni tőlem: - Te hol élsz? Álomvilágban? - Igen, én éppen most álmodom ezt a világot, a képzeletemben egy olyan ország él, ahol a szívünkkel hozhatjuk meg a fontos döntéseket. Ahol olyan emberek vállalkoznak az ország vezetésére, akiket a szeretet vezérel, nem az érdek vagy a hatalomvágy.

El tudod mindezt képzelni? Ha igen, hozzunk létre együtt egy olyan országot, ahol az emberek nem esnek egymásnak a politikai hovatartozásuk, véleményük, nézeteik miatt! Egy olyan országot, ahol nincs rossz választás. Mert az egyetlen értékmérő az emberség. És az ilyen vezetés nem a bomlási folyamatokhoz járul hozzá, se a megalkuváshoz, hanem békét sugároz, és követendő példát mutat minden egyes embernek.

Ha te sem éred be félig jó almával, teremtsünk olyan almáskertet, ahol a jövőben jobbnál jobb almák közül választhatunk! Létezik ilyen. Élj eszerint, éld meg már most! Légy olyan alma, amely nem a rothadás ellen harcol, hanem fényével érésre ösztönzi a környezetét, társait, és példájával összetartja a kertet! Ha MAGadban már látod ezt a világot, hamarosan kívül is látni fogod. Hiszen a MAGok a szívedben régóta erre a pillanatra várnak.